BOARDING SREDNJA ŠKOLA

Sportske i akademske stipendije u Americi

SREDNJA ŠKOLA  -

KOLEDŽ  -

PREP AKADEMIJA  -

UNIVERZITET

BOARDING SREDNJA ŠKOLA

Boarding škole su specifična vrsta srednjih škola u Americi koje se još nazivaju COLLEGE PREPARATORY SCHOOLS. Infrastruktura ovih škola je tako koncipirana da učenicima bude sve dostupno na jednom mestu (škola, dom, menza, hala, ostali sportski objekti, bazen, stoni tenis, bilijar, pozorište i druge vanškolske aktivnosti).

 

Postoje tri tipa Boarding škola: Boys, Girls i Co-ed Boarding High Schools. Svaki ovaj tip škole ima isti cilj – da preslika studenstki život koji čeka svakog đaka i da ih pripremi za studiranje na koledžu.

 

Boarding škole predstavljaju najelitniji vid obrazovanja u Americi koji samo određen sloj roditelja svojoj deci može da priušti. Školarina na ovakvim srednjim školama ne retko košta više nego na mnogim američkiim univerzitetima što još više daje na značaju kada se sutra pokuca na vrata nekog univerziteta kao maturant ovakve škole.

 

Ono što karakteriše Boarding High School je sledeće:

• Kapacitet škole je 300-500 učenika

• Potrebno je istaknuto znanje engleskog jezika

• Učenici uzrasta od 12-18 godina imaju najveće šanse da budu primljeni

• Veliki iznos stipendija se obezbeđuje za učenike iz inostranstva

 

IBA Consulting ima veoma povoljne pakete stipendija ali i ogračen broj istih za ovaj najekskluzivniji oblik školovanja u SAD tako da je sama selekcija potencijalni IBA kandidata veoma striktna.

 

Predstavnici IBA tima svake godine imaju mogućnost da lično posete ovaj tip akademija tako da iskoristite šansu za BESPLATNO SAVETOVANJE I PREZENTACIJU još danas.

POPUNI UPITNIK

Adresa: Ljube Didića 29

11000 Beograd, Srbija

 

Telefon 1: + 381 (11) 406 6710

Telefon 2: + 381 (63) 882 3093

Telefon 3: +1 (872) 213 9214 (za pozive iz SAD)

 E-mail: office@iba-edu.org

Skype: iba-consulting

 

 

Copyright © 2015-2018 IBA Consulting. All rights reserved.

Designed by ZINDRA Creative Studio