UNIVERZITET

Sportske i akademske stipendije u Americi

SREDNJA ŠKOLA  -

KOLEDŽ  -

PREP AKADEMIJA  -

UNIVERZITET

UNIVERZITET (NCAA)

Mnoge američke visoko-obrazovne institucije nude stipendije onim studentima koji postižu nadprosečne rezultate na studijama ili u sportskim aktivnostima.                 .

 

Sistem visokog obrazovanja u SAD, kao jednostavniji i fleksibilniji sistem od mnogih drugih sistema obrazovanja u svetu, je svake godine sve popularniji među inostranim studentima.Prilikom izbora koledža ili univerziteta (njih preko 4,000) inostrani studenti moraju da uzmu u obzir mnoge stvari. Možda i najvažniji aspekt celog procesa prijema na određeni univerzitet je rok za upis. Preporučljivo je da studenti krenu u proces prijema i do 18 meseci ranije od planiranog početka studija zbog brojnih priprema za testove i krajnih rokova za prijem studenata, koji su obično devet meseci pre početka školske godine. Ovi rokovi su posebno značajni za studente koji apliciraju isključivo za AKADEMSKE PAKETE STIPENDIJA.

 

Jedna od glavnih uloga IBA tima je da izvrši procenu svakog svog kandidata u smislu njegovom realnog akademskog i sportskog obrazovanja koje je potrebno za određeni koledž ili univerzitetski nivo.

 

Zbog ogromne konkurencije u pojedinim sportovima na državnim fakultetima (NCAA), brojni sportisti ostanu uskraćeni ukoliko se ne počne sa procesom na vreme. Iz tog razloga, izmedju ostalog, brojni sportisti (pogotovu muška i ženska košarka, ženska odbojka, američki fudbal) se odlučuje na odlazak na privatne fakultete (NAIA) ili dvogodišnje koledže (NJCAA) i nakon toga prelaze na 3 i 4 godinu na NAIA ili NCAA.

 

NAIA, kao liga privatnih fakulteta, i jedini pandan NCAA, postaje sve popularnija za mnoge sportiste koji propuste sve rokove za državne univerzitete (NCAA programa), posebno zbog činjenice da nema ograničenja u godinama (age clock) i u kojima ima jako ozbiljnih i kvalitetnih sportskih programa. NAIA takođe nudi pakete sportskih I akademskih stipendija.

POPUNI UPITNIK

Adresa: Ljube Didića 29

11000 Beograd, Srbija

 

Telefon 1: + 381 (11) 406 6710

Telefon 2: + 381 (63) 882 3093

Telefon 3: +1 (872) 213 9214 (za pozive iz SAD)

 E-mail: office@iba-edu.org

Skype: iba-consulting

 

 

Copyright © 2015-2018 IBA Consulting. All rights reserved.

Designed by ZINDRA Creative Studio