fbpixel

Drugi o nama

Utisci porodica

Porodica Botas Fernandes (Oviedo, Španija - 13 godina)

Kada nam je Igor predložio da naš Miki sa 13 godina ode na školovanje u SAD sa sportskom stipendijom, bili smo oduševljeni predlogom, ali i uplašeni zbog promena koje je to podrazumevalo. Čim smo lično razgovarali sa Igorom, sve naše sumnje su nestale. Mir koji imamo u toku školske godine dok je Miki u inostranstvu ne može se platiti novcem. Imamo samo reči zahvalnosti za IBA Consulting. Miki se razvija u akademskom i sportskom smislu, uvek je pod kontrolom trenera i pod Igorovim nadzorom na daljinu. Ovo je za nas ostvarenje sna.

iba family

Porodica Portuges Uertas (Španija - 15 godina)

Za nas i za našeg sina Beltrana, ovo je veoma značajno iskustvo, naročito na ličnom nivou. S obzirom na to da je on tinejdžer od 15 godina, trebalo mu je vremena da nauči pravila i običaje koji se mnogo razlikuju od španskih, da se navikne na drugačiji odnos između profesora i učenika, ali ovo iskustvo ceni kao veoma pozitivno. U košarci, sportu koji trenira, takođe je naučio i prihvatio nove oblike rada.
Škola je veoma velika, organizovana, i redovno šalje informacije o akademskim rezultatima i svim aktivnostima koje se organizuju u toku vikenda, a koje učenici mogu da biraju.
U svakom slučaju, veoma pozitivno iskustvo.

Porodica Baćiljer Mateo (Madrid, Španija - 16 godina)

Imali smo sreće da otkrijemo IBA Consulting. Nismo ni slutili da je moguće da iz Španije, u samo jednom programu spojimo obrazovanje, ono što smo mi želeli i košarku, ono što je naš sin želeo. Dobili smo savete lično, preko telefona, Whatsapp-a, putem mejla i rešili su nam sve nedoumice i probleme koji bi iskrsli.
Dobili smo ponude za 10 privatnih srednjih škola u SAD, od Vašingtona do Havaja, sa internatom, smeštajem u porodici, svih cena i iznenadilo nas je što je bilo daleko pristupačnije nego što smo očekivali.
Igor nam je otkrio da svet nije dostupan samo određenim ljudima, nego onima koji imaju informacije.
Hvala Igoru i celom timu IBA Consalting.

Academic, Athletic and Arts High School Programs - Familia Rueda

Porodica Rueda Alvares (Madrid, Španija - 14 godina)

Kada smo počeli da razmatramo ideju da pošaljemo našeg sina Dijega na školovanje u SAD, našli smo različite opcije, ali većina je bila veoma skupa za naše mogućnosti. Onda smo na jednoj košarkaškoj prezentaciji u Španiji naišli na IBA Consulting što nam je otvorilo nove mogućnosti zahvaljujući sportskim i akademskim stipendija u odličnim školama. Igor Košutić nam je predstavio ponudu stipendija u nekoliko škola visokog kvaliteta u različitim američkim državama i samo je bilo potrebno da odaberemo onu koja nam je najviše odgovarala. Od tada su nam Igor i ceo tim pomogli u celom procesu oko dokumentacije. Naš sin Dijego mogao je da uživa u iskustvu studiranja i igranja košarke u odličnoj Boarding školi u SAD. Hvala Igoru i timu IBA Consalting.

Porodica Sapater Baljestero (Zaragoza, Španija – 15 godina)

Došli smo do agencije IBA preko prijatelja koji su prošle godine poslali sina na školovanje u SAD preko sportske stipendije.
Ponudili su nam nekoliko opcija za 2. razred srednje škole, sa boravkom u porodici ili internatu, i za samo mesec dana cela dokumentacija za upis i za studentsku vizu je bila spremna. Veoma smo zadovoljni izborom škole i razmišljamo da pošaljemo i drugog sina sledeće godine.

Academic, Athletic and Arts High School Programs - Valentina

Porodica Navaro Lag (Murcia, Španija – 15 godina)

Slučajno smo upoznali Igora iz IBA Consultinga-a. On nas je usmeravao i pomogao nam da nađemo najbolju školu za našu ćerku Valentinu.
Važno je da deca imaju priliku da uče i treniraju sport koji im se sviđa. U Španiji je to trenutno nemoguće. Američki školski sistem je mnogo praktičniji, podstiče timski rad, a ne učenje napamet. Pored toga, nastava je na engleskom i dostignu odličan nivo znanja, a sve to uz vršnjake. Šta više može da se traži?
U početku smo se plašili da li će se adaptirati, da li će joj dobro ići, a pritom je toliko daleko… Ali posle smo bili mnogo srećni.
Andrew Osborne Academy, škola u kojoj je moja ćerka je kao san, svi objekti škole i sportski tereni su kao na filmu. Najbolje je što vode računa o njima i čine da se osećaju bolje, paze ih, ali ne opterećuju i ne ostavljaju same.
Ukratko, preporučujem 100%. Igor je pošten i veliki profesionalac, a škola odlična.

Porodica Radović (Podgorica, Crna Gora - 17 godina )

Kao roditelj mogu reći da je veliki izazov odvojiti se od maloljetnog dijeteta i poslati ga na školovanje u Americi.
Međutim, individualni pristup koji Igor ima sa djecom, njegova posvećenost svakoj situaciji, kao i veliko lično iskustvo i kontakti u brojnim obrazovnim ustanovama u Americi, doprinijeli su da Vjerin boravak u američkoj boarding skoli bude veoma uspješan i nezaboravan. Ovo jedinstveno iskustvo će joj puno olaksati opredjeljenje u nastavku obrazovanja u Americi ili negdje drugo.
Igor je posvećen i ažuran u svakom pogledu što je u startu uticalo na naš odnos koji je zasnovan na povjerenju. Zainteresovanim roditeljima preporučujem Igora i njegovu agenciju kao odličan izbor za pomoć u školovanju vašeg djeteta u SAD. Srećno!

Copyright © IBA Consulting. All rights reserved.