fbpixel

O nama

O Nama

IBA Consulting je konsultantska kuća koju su osnovali stručni savetnici iz oblasti nauke, sporta i umetnosti.

Pomažemo talentovanim sportistima i umetnicima, ali pre svega odličnim učenicima, da pronađu odgovarajuće stipendije u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Evropi, da upišu najpriznatije srednje škole, a nakon toga adekvatne koledže i univerzitete. Klijentima smo takođe na raspolaganju radi pružanja stručne pomoći i usmeravanja ka odgovarajućim poslovnim mogućnostima nakon ili u toku studija (npr. letnje prakse ili kursevi u okviru oblasti koju IBA klijent studira).

Sarađujemo isključivo sa proverenim obrazovnim i sportskim institucijama koje su reputaciju stekle zahvaljujući najsavremenijem pristupu deci i njihovim individualnim potrebama. Uglavnom su to škole sa tradicijom od preko 100 godina postojanja.

Vršimo strogu selekciju kandidata za ograničeni broj mesta. Akademske stipendije, kao i stipendije za umetnike i sportiste, dostupne su svim našim kandidatima za škole iz našeg IBA high school programa.

Veoma smo ponosni što naši IBA kandidati nisu samo deca iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore već su to takođe sportisti i đaci iz Španije, Rusije, Portugala, Egipta i Nemačke.

NAŠA VIZIJA

Verujemo da svako dete treba da dobije odgovarajuće uslove za razvoj svojih sportskih i umetničkih talenata i da gradi svoju budućnost na čvrstim akademskim osnovama. Obrazovanje iz različitih naučnih oblasti, sport i umetnost zajedno čine savršenu celinu. Škole koje zastupamo omogućavaju mladim sportistima i umetničkim talentima da ne zapostave svoj akademski razvoj i da steknu znanja, disciplinu i radne navike koje će im pomoći u daljem razvoju karijere.

NAŠ METOD

Naš metod rada zasniva se na dugoročnoj saradnji sa učenicima i njihovim porodicama i odvija se u nekoliko faza:

  • Početno savetovanje. Dobijate sve informacije o školama, akademskim, sportskim i umetničkim programima koje imamo u ponudi.
  • Izbor odgovarajuće škole. Vršimo strogu selekciju kandidata u skladu sa visokim kriterijumima škola.
  • Pregovaranje sa školama. Cilj nam je da našim kandidatima omogućimo najbolje uslove kako bi iskazali i razvili svoje akademske i sportske potencijale.
  • Kompletna podrška u procesu aplikacije na program i adaptacije na novu sredinu. Svaki kandidat po potrebi dobija personalizovane smernice za naredne korake.
  • Redovne posete našim učenicima u školama u SAD. Ovakva vrsta nadzora i podrške predstavlja najefikasniji i najsigurniji način da i roditelji i deca imaju garanciju kvaliteta našeg programa.

Zakažite konsultacije da saznate više o školama i mogućnostima za stipendije

NAŠ TIM

Svi članovi IBA Consulting tima su stručnjaci sa velikim profesionalnim iskustvom i referencama iz Srbije i inostranstva. Obučeni su za rad na akademskom i profesionalnom razvoju dece, a većina je stekla iskustvo u SAD i Zapadnoj Evropi na pozicijama profesora, trenera ili atletskih direktora.

IBA eksperti za obrazovanje bave se pripremom budućih stipendista za školovanje na američkim obrazovnim institucijama. Pripreme obavezno podrazumevaju savetovanje i upoznavanje studenata sa američkim obrazovnim programima koji specifični po tome što objedinjuju akademski deo, sport i umetnost.

IBA ekonomsko-pravni tim zadužen je da se kompletna procedura oko pripreme dokumenata odvija u skladu sa važećim zakonima i pravilima škola. Takozvani ‘’Admission process’’ podrazumeva nekoliko faza i najbrže se odvija uz stručno vođenje roditelja i kandidata.

Igor Kosutic
Founder

"Education is the most powerful weapon which you can use to change the world."

...
Leonard Delannoi
Managing Partner

"Education is the power to think clearly, the power to act well in the world's work, and the power to appreciate life."

...
Danilo Cmiljanic
Managing Partner

"Wisdom is knowing what to do next, skill is knowing how to do it, and virtue is doing it"

Copyright © IBA Consulting. All rights reserved.