O nama

O Nama

IBA Consulting je konsultantska kuća koju su osnovali stručni savetnici iz oblasti nauke, sporta i umetnosti.

Pomažemo talentovanim sportistima i umetnicima, ali pre svega odličnim učenicima, da pronađu odgovarajuće stipendije u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Evropi, da upišu najpriznatije srednje škole, a nakon toga adekvatne koledže i univerzitete. Klijentima smo takođe na raspolaganju radi pružanja stručne pomoći i usmeravanja ka odgovarajućim poslovnim mogućnostima nakon ili u toku studija (npr. letnje prakse ili kursevi u okviru oblasti koju IBA klijent studira).

Sarađujemo isključivo sa proverenim obrazovnim i sportskim institucijama koje su reputaciju stekle zahvaljujući najsavremenijem pristupu deci i njihovim individualnim potrebama. Uglavnom su to škole sa tradicijom od preko 100 godina postojanja.

Vršimo strogu selekciju kandidata za ograničeni broj mesta. Akademske stipendije, kao i stipendije za umetnike i sportiste, dostupne su svim našim kandidatima za škole iz našeg IBA high school programa.

Veoma smo ponosni što naši IBA kandidati nisu samo deca iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore već su to takođe sportisti i đaci iz Španije, Rusije, Portugala, Egipta i Nemačke.

NAŠA VIZIJA

Verujemo da svako dete treba da dobije odgovarajuće uslove za razvoj svojih sportskih i umetničkih talenata i da gradi svoju budućnost na čvrstim akademskim osnovama. Obrazovanje iz različitih naučnih oblasti, sport i umetnost zajedno čine savršenu celinu. Škole koje zastupamo omogućavaju mladim sportistima i umetničkim talentima da ne zapostave svoj akademski razvoj i da steknu znanja, disciplinu i radne navike koje će im pomoći u daljem razvoju karijere.

NAŠ METOD

Naš metod rada zasniva se na dogoročnoj saradnji sa učenicima i njihovim porodicama i odvija se u nekoliko faza:

  • Početno savetovanje. Dobijate sve informacije o školama, akademskim, sportskim i umetničkim programima koje nude.
  • Izbor odgovarajuće škole. Vršimo strogu selekciju kandidata u skladu sa visokim kriterijumima škola.
  • Pregovaranje sa školama. Cilj nam je da našim kandidatima omogućimo najbolje uslove kako bi iskazali i razvili svoje akademske i sportske potencijale.
  • Kompletna podrška u procesu aplikacije na program i adaptacije na novu sredinu. Svaki kandidat po potrebi dobija personalizovane smernice za naredne korake.
  • Redovne posete našim učenicima u školama u SAD. Ovakva vrsta nadzora i podrške predstavlja najefikasniji i najsigurniji način da i roditelji i deca imaju garanciju kvaliteta našeg programa.

Zakažite konsultacije da saznate više o školama i mogućnostima za stipendije

NAŠ TIM

Svi članovi IBA Consulting tima su stručnjaci sa velikim profesionalnim iskustvom i referencama iz Srbije i inostranstva. Obučeni su za rad na akademskom i profesionalnom razvoju dece, a većina je stekla iskustvo u SAD i Zapadnoj Evropi na pozicijama profesora, trenera ili atletskih direktora.

IBA eksperti za obrazovanje bave se pripremom budućih stipendista za školovanje na američkim obrazovnim institucijama. Pripreme obavezno podrazumevaju savetovanje i upoznavanje studenata sa američkim obrazovnim programima koji specifični po tome što objedinjuju akademski deo, sport i umetnost.

IBA ekonomsko-pravni tim zadužen je da se kompletna procedura oko pripreme dokumenata odvija u skladu sa važećim zakonima i pravilima škola. Takozvani ‘’Admission process’’ podrazumeva nekoliko faza i najbrže se odvija uz stručno vođenje roditelja i kandidata.

Copyright © 2019 IBA Consulting. All rights reserved.